GIRLY FOR SCHOOL

2:00 pm


With the fall being close, internet is flooded with titles such as "Back to School". I, of course, got so many ideas about outfits for fall, which could also be useful in the school setting. They are pretty feminine, girly and flexible for various occasions.

Dolaskom jeseni, internet je brujao sa "Back to School" naslovima koji su se odnosili prvobitno na oblačenje. Naravno, i ja sam imala dosta ideja kada su jesenji outfiti u pitanju koji su prilagodljivi za školu ili makar takvu notu ostavljaju, jednostavno asociraju na školsko oblačenje a ujedno su ženstveni, drugačiji i prilagodljivi za različite prilike. Mene lično današnji outfit asocira na nešto poput školske uniforme, naravno samo kroz asocijaciju a zapravo je totalno "girly".

I was so excited to show you this amazing pair of black boots from H&M fall collection. I have worn them throughout the whole season and it was a love at first sight. They are match so well with different styles. Even though they have a punk look to them, they could fit with both on jeans and a skirt, and a maxi or mini dress.

Nisam mogla da dočekam da vam pokažem na blogu fenomenalni model H&M crnih čizama koje su mnoge IT devojke širom sveta ponele ove jeseni. Iskrena da budem, ja ih nisam skidala bez preterivanja i iznova sam se zaljubljivala u njih iz razloga koliko različite odevne kombinacije drugačije i osvežavajuće izgledaju uz njih. Iako su prilično "pank" na prvi pogled i žargonski rečeno džombaste, po mom mišljenju one su jako ženstvene, podjednako ukoliko se nose na farmerke ili suknje, haljne.


For my today's post I have chosen to wear mini denim dress. It is a piece from Zara's fall collection and my favorite piece currently. I love high waisted denim skirts. As the jean color is almost black, it can fit very well with variety of clothing items. You would probably agree that the outfit I presented today is more on the elegant side. The top I'm wearing is vintage piece that used to belong to my aunt, and it fits perfectly with a white shirt. Black and white contest is very effective.

Naravno, kada je blog u pitanju opredelila sam se za suknju, tačnije jesenji Zarin model koji mi je lično omiljeni ove sezone. Teksas suknje sa dubokim strukom koje se gore sužavaju a dole blago šire su jedan od mojih omiljenih modela, pogotovo ako imaju dugmiće po sredini to je onda dobitna kombinacija. S obzirom da je ovaj materijal teksas skoro skroz crn, odlično se može uklopiti u različitim varijantama. Sigurno se slažete sa mnom da je današnja malo elegantnija. Usput, crni top koji vidite na fotografijama je poklonjeni "vintage" komad moje tetke i ove jeseni ga odlično kombinujem uz bele majice, što mu daje odličan kontrast.



I don't wear jewelry often, but having a good watch is a must. As I have already mentioned jewelry, I would like to point out how amazing this choker from "Six"and these three necklaces are. They look elegant and I love to combine them with sophisticated outfits as well as urban ones.

Sat je moj obavezni detalj uz svaki outfit, s obzirom da retko ili minimalno nosim nakit, ja satove ubrajam u isti. Kada govorimo o nakitu, moram vam napomenuti da sam oduševljena kompletom od 3 čoker ogrlice iz Sixa koje možete videti na mom vratu. Takođe, iako su pretežno elegantni, volela sam da ih kombinujem uz dnevne outfite koji su malo sofisticiraniji poput današnjeg ili urbaniji kako bi ovaj čoker dovoljno došao do izražaja.


Ending my post without mentioning how much I like this backpack in pale pink, would be a shame. I love to mix and match this shade of pink with black and white clothing items. These kind of backpacks are trendy, useful and cute. Even though I have used this backpack in my earlier post, given that I think that it looks great with this outfit, I wanted to include it once again. I feel quilt over you reading this in December, but I will be jolly if you find a way to use some of these or similar  pieces even during the winter. From now on I intend to write and share with you guys more often. :)

Katarina

Naravno, ne želim da završim današnji post a da ne pomenem fantastičan ranac u bledo roze nijansi koja je prethodne sezone bila u trendu. Ovu nijansu mnogo volim da kobminujem na crno-bele varijante kako se ne bi utopila uz ostatak kombinacije. Iako ste ovaj ranac već videli na blogu, smatram da nije ništa manje upečatljiv ni u novom postu. Osećam grižu savesti što ćete ovaj post čitati tek u decembru ali biću srećna ako vam da ideje da osvežite svoj outfit tokom zime koja nam predstoji. Čitamo se ovih dana redovno. :)


Katarina





Outfit details:

T-shirt: Bershka
Top: Vintage
Skirt: Zara
Boots: H&M
Choker: Six
Backpack: Bershka

Photography: Jelena Simonovic (@jsimonovic)



You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Like us on YOUTUBE