THE FAUX FUR COAT

4:04 am



Hey guys! Finally I'm back with my first blogpost in 2017. I was lazy and relaxed during the holidays, so I didn't want to force myself with too much blogging stuff and I just decided to slow down a little bit and find some time to set up all ideas and plans which were bombing my head. Some of my winter inspirations I have tried to show you on my Instagram trough all those outfits that you could seen.

Zdravo svima u 2017. godini! :) Napokon uspevamo da se družimo i ovim putem u januaru. Htela sam sebi dati malo oduška, da saberem misli i ne forsiram sebe previše, jer što sam starija postajem sve veći ljubitelj praznika koji se provode u krugu porodice i čistog lenčarenja. Ja najbolje ideje dobijam kada ne mislim o njima, već sam usmerena na neku desetu radnju. Iz tog razloga, ne mogu biti zadovoljnija svim odlukama i planovima koje sam donela u prethodnih mesec dana! :) Da, dosta sam razmišljala o svemu, podsvesno ali i sa namerom. U kom pravcu želim da nastavim ovu priču koju sam započela u maju, šta sam naučila za punih osam meseci od osnivanja bloga i slobodno mogu reći svakodnevnog rada na njemu, da li postoji napredak, da li uspevam da ispoštujem kvalitet koji sama od sebe očekujem pre svega?


I'm not such a big fan of a winter since I always feel so cold, but I needed to sacrafice myself, and get done with this photoshoot as soon as possible, because this outfit is the winner of the seasone! :D It couldn't be more perfect than it is. I have noticed how quickly faux fur became popular these lasts months and I was impressed to see it in so many pictures on social media, but never planned to buy any of those pieces. Untill the moment I spotted this coat! I'm totally in love with how it fits with every piece of clothing that I have. And this is the one of the favorite combos so it deserves to be published as the first blogpost of the year.


Moram priznati da mi sada stvari izgledaju mnogo jasnije i čistije nego što su bile na samom početku kada sam započela blog, puna samopouzdanja i mislila kako apsolutno sve znam i da ništa za mene neće biti toliko novo i nepoznato. Vreme je pokazalo suprotno, moram priznati. :) Ali ono što me motiviše jeste upravo taj napredak koji mogu sama uočiti ali i čuti od strane poznanika, bliskih i daljih prijatelja i svih onih ljudi koje sam upoznala zahvaljujući blogu. Neke od sitnijih novina sa kojima nastavljamo ovu priču jeste novi dizajn na blogu i logo, kojim sam oduševljena. Odlučila sam se za promenu dizajna ne iz razloga što nisam bila zadovoljna prethodnim, već zbog toga što je moj sled misli i ideja bio drugačiji pre početka u odnosu na sada i imala sam želju da tu promenu iskažem i putem novog vizuelnog identiteta. Sada sve deluje za korak kompletnije i usklađenije.


If we talk about accessorize, we have a lot of them here! A hat, a scarf, gloves and a bag. Each one attractive on it's way. For example, this amazing Zara bag with snake print still perfectly mathces even if I don't like to mix different prints.

Ali, osvrnimo se na outfit jer ne želim mu pridati manje pažnje od onoga što zaslužuje. Čini mi se da je ove zime krzno posebno došlo do izražaja u odnosu na prethodne sezone. Nisam imala nameru da ga uvrstim u svoj garderober, niti sam se trudila da tragam po radnjama i sajtovima ali ova jakna-kaput se jednostavno stvorila ispred mojih očiju dok sam neobavezno razgledala po Sportini i znala sam da je to ljubav na prvi pogled! :) Kod mene kupovina tako funkcioniše, istog trenutka kada ugledam određeni komad ne želim više bilo šta drugo da tražim ili od samog starta nisam posebno oduševljena.


Unfortunately, cold days are still waiting for us, so maybe you will get new inspiration and ideas on how to wear fur with your clothes? Hope I helped you with this outfit, guys. Don't forget to tell me your thoughts about it.

Katarina <3

Možda ovaj kaput i ne bi bio toliko savršen da ga ne krase KOŽNI rukavi - da, neizostavni detalj kože kada sam ja u pitanju. :)) Nisam sigurna koliko ste u prilici da obratite pažnju na H&M tamne farmerke ali radujem se što su ekstremno uske i ni najmanje se ne razvlače. Za promenu, odlučila sam se za jedne cele, tačnije neiscepane. Čini mi se da moje crne kožne Bn Bos čizme već treću sezonu uspevaju da me obraduju svojim praktičnim uklapanjem u najrazličitije zimske outfite. Hats and Soul šešir, me krajnje uspešno štiti ove zime i nisam imala potrebu zameniti ga kapom a odlično se snašao kao dodatak u ovoj kombinaciji. Nisam ljubitelj miksovanja različitih dezena i više boja, ali Zarina torba sa imitacijom bordo zmijske kože je odigrala svoju ulogu krajnje uspešno, sližićete se? :)


Radujem se svom novom sadržaju koji vam pripremam za narednih nekoliko meseci i iskreno se nadam da će vam se dopasti. Kada sam pre neki dan sela da sastavim okviran plan aktivnosti, shvatila sam da su iste ispunjene sve do maja. :o Volela bih da čujem od vas da li ste nosili krzno tokom zime i da li vam je ovaj outfit bio od pomoći pri odabiru garderobe za ostatak hladnih dana koji nas očekuju?  Naravno, moram napomenuti da sve vreme govorim o veštačkom krznu. 

Katarina <3







OUTFIT:

Jacket: ONLY (Sportina)
Jeans: H&M
Boots: Bn Bos
Scarf: Laura Marconi
Bag: Zara
Hat: Hats and Soul
Gloves: Non branded

Photography: Katarina Ilišković
Camera used: Canon 6D

You Might Also Like

4 comments

  1. Čestitam na prvom post u ovoj godinici.
    Sve pohvale i preponosna sam na uklapanje tebe i HatS and Soul šeširića.
    Divno. <3
    http://hatsandsoul.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Sanjice i ovde, još jednom zadovoljstvo je uklapati kombinacije uz Hats and Soul šešire. :) <3

      Delete
  2. torba je prelepa kao i cela kombinacija!
    http://highheelpoodl.blogspot.rs/2017/01/navy-blue-blanket-scarf.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala mnogo! Baš mi je drago da ti se dopada! :)

      Delete

Like us on Facebook

Like us on YOUTUBE