BELL SLEEVE BLOUSE + BOHO TOUCH

5:32 am


Nisam znala da jesen može biti ovoliko zanimljiva! Kada zanemarimo kišu, vetar, hladno vreme i tmurne oblake, mogu doći na red sve one  njene dobre strane. Zanimljivi outfiti u nekoliko slojeva i detalja, kombinacija zagasitih boja, tamnih karmina, tamnih lakova, kape, šeširi i velike torbe su samo neke od prednosti. Naravno, nije sve od navedenog odlika mog današnjeg outfita. Ali velika je prednost ako uporedimo sa letnjim izborom garderobe gde se lako može preterati. Majica koju vidite u današnjem postu je strpljivo čekala prve jesenje dane, iz prostog razloga što koliko god da mi je bila lepa, isto tako mi nije bila prihvatljiva za leto. Nevezano za svoj lepršavi kroj, boje jednostavno nisu "letnje".



U istoj meri je zahvalna za upotrebu, da ostatak odevne kombinacije ne zahteva mnogo. Sviđa mi se što odiše "boho" stilom koji je prihvatljiv u jesenjoj varijanti (po mom mišljenju). Bohemian ili Boho način odevanja je tako "hipi", ispunjen neobičnim dezenima, lepršavim materijalima, koji mogu ostavljati utisak i "vintage" fazona. Bio je pretežno popularan tokom 1960-ih i 1970-ih godina. Njegovom formiranju su najviše doprineli putnici čergari i hipici koji su se zbog praktičnog odevanja tokom stalnih putovanja oblačili lagano ali u nekoliko slojeva kako bi sebi olakšali promenu garderobe na putu i oslobodili ruke od nošenja dodatnih stvari. Tako da je još jedan od naziva ovog stila "gypsy look". Ako želite da uvrstite ovaj stil oblačenja, najvažnije je da znate da ga možete prilagoditi svom stilu i biti maštoviti, jer nema posebnih pravila već se svodi na što prirodniji izgled, bez napadne šminke takođe. Sintetički materijali poput poliestera ovde izostaju.


Zapravo, i skupe marke. "Second hand" najbolje opisuje Boho stil zbog "vintage" prizvuka. Cela poenta u ovom stilu je ne opterećivati se previše pravilima, nego prilagoditi ga sebi uz što više mašte i ostati u skladu sa što prirodnijim i neobaveznijim izgledom. Isto važi i za šminku, frizuru i nakit. Šminka treba ostati neupadljiva, frizura talasasta ili u neobaveznoj pletenici, repu, čak može poslužiti šešir ili kapa ukoliko imate "bad hair day". Kod boje laka za nokte se možete poigrati jačim tonovima a što se tiče nakita, najprikladnije komade možete naći u obližnjem lokalnom marketu i uskladiti ih. Mada u mom slučaju, kosa je uvek samo osušena ili i isfenirana, tako da nije teško ostati u skladu sa Boho stilom. :D Ono što mene posebno raduje jeste činjenica da se Boho savršeno uklapa u kombinaciji sa Bajkerskim stilom oblačenja. :)

Nadam se da vam se dopao ovaj outfit i dao vam dodatne inspiracije za svakodnevni jesenji dan. :)


Čitamo se dalje brzo,

Katarina








OUTFIT

Blouse: Forever 21
Pants: Pull and Bear
Boots: Parfois
Belt: Sportina
Bag: David Jones (Glam up)
Velvet choker necklaces: Bershka

Camera used: Canon IOS Rebel T3i

You Might Also Like

2 comments

  1. mnogo mi se dopada tvoja majica :D
    http://highheelpoodl.blogspot.rs/2016/10/bfw-esprit-sportina-fashion-and-fun.html#comment-form

    ReplyDelete

Like us on Facebook

Like us on YOUTUBE