BABY PINK AND BURGUNDY RED

6:22 am


Zdravo ljudi! Jedva sam čekala da vam pokažem ovaj outfit, po običaju nastao slučajno za vreme razgledanja novih kolekcija po Beogradskim radnjama. Dok sam uploudovala fotografije za post, shvatila sam da na sebi praktično nosim čak 3 trenda koja su trenutno zastupljena a bila su jako popularna pre 20 i više godina. Naravno, potrudila sam se da ih uklopim sa nekim svojim idejama u ličnom stilu oblačenja koji nije vezan za bilo kakav prolazni trend. Konkretno mislim na nezaobilazni choker, pliš i belu majicu koja postaje osnova bilo koje jesenje haljine.


Možda niste znali, ali choker se dosta dugo "provlačio" na vratu ženske populacije dok ove godine nije postigao svoj povratak na velika vrata. Verovali ili ne, njegova duga tradicija vuče korene iz kineske, američke, indijske i egipatske kulture. Njegovo prvo pojavljivanje se pamti u 1798. godini kao deo političkog akta za vreme francuske revolucije. Žene su nosile crvenu traku oko vrata ili na leđima u znaku X (danas choker) kako bi odale počast onima koji su ubijeni na giljotini. Nećete verovati zaista, ali 1860. choker je postao uniforma prostitutki. Zatim 1874. godine počinju da ga nose balerine ali i ugledne dame koje su pratile trendove tog vremena. Kasnih 1880. choker postaje kraljevski trend koji je načelno nosila Princeza od Velsa Aleksandra, kako bi prikrila ožiljak na vratu. Spominje se da se u tom vremenu choker mogao videti i na vratu mladih Indijki u Bombaju. U tom vremenu počinje i da se smatra aksesoarom elite. Takođe dobija i naziv "dog collars". 1944. krasi fotografije popularnih ženskih magazina. I, ako ste rođeni za vreme 90-tih sigurno se sećate popularih "tattoo choker-a" koje smo svi kao deca nosili. :D



Ubeđena sam da ste primetili koliko je pliš zastupljen ove jeseni. Ja bih rekla najviše kroz haljine i u tamnijim bojama. Bio je popularan za vreme '80. godina a sada ga možemo videti kao jedan od glavnih trendova na modnim pistama a sve više se prenosi po modnim blogovima i ulicama grada. Došli smo i do trećeg ponovo zastupljenog trenda a to je bela pamučna majica ispod haljine. Takođe, sigurno se kroz maglu sećate da je ovaj način odevanja bio zastupljen za vreme '90.? Čarape na tufne su nešto što lično volim, nevezano za trenutnu modu i bile su mi u ovom slučaju nezaobilazne. Odrekla sam se crnih čizama i shvatila da uz ovaj outfit mogu lepo ići i braon-bordo oksfordice. S obzirom da obožavam trenutak kada mogu da spojim a da to lepo izgleda, kombinaciju bledo roze i bordo crvene boje, kožna jakna je iznova došla na red u mom slučaju! :) Da li vam se dopada ova preslatka torba iz Zarine nove kolekcije? Postala je moj favorit i zauzela mesto prethodnoj omiljenoj koju ste mogli da vidite u OVOM postu. Iskreno se nadam da ću dobiti vaše iskreno mišljenje o ovoj kombinaciji i šta od priloženog vi volite da kombinujete?

Veliki pozdrav!

Katarina :)









OUTFIT

Jacket: Zara
Dress: Springfield
T-shirt: Bershka
Velvet Choker: Bershka
Scarf: Zara
Bag: Zara
Shoes: Pull and Bear
Watch: Dolce & Gabbana

Photography: Ana Jovanovic

Camera used: Canon IOS Rebel T3I

You Might Also Like

2 comments

  1. Interesantna prica chokera kroz istoriju, jako dobar post :-)
    Kombinacija je bomba, bez zamerke, svaka cast draga ! xx

    NEW POST ON MY BLOG :
    http://katycolorfulfreak.blogspot.com/2016/11/brasov-romania.html

    ReplyDelete

Like us on Facebook

Like us on YOUTUBE